TV-SERIJA "MATHIAS SANDORF" - 1980.


created by DAVOR SISOVIC

Pazin Castle 1980.

Pazinska tvrdjava, u kojoj su zatvoreni Mathias Sandorf i trscanski urotnici, kako je prikazana u TV-seriji. Nije mi poznato gdje se nalazi ovaj dvorac, pa cu biti zahvalan za svaku informaciju o tome.

Sandorf

Mathias Sandorf (gore) i, petnaest godina kasnije, dr. Antekirtt (dolje) u TV-seriji "Mathias Sandorf" iz 1980. godine. Lik Mathiasa Sandorfa slicniji je istom liku kako ga je u romanu ilustrirao Leon Benett, nego u filmskoj verziji iz 1963.

Antekirtt
escape 80

Bijeg iz tamnice pazinskog Kastela niz gromobran (gromobran je ovdje drukciji nego u filmu iz 1963.!), zavrsit ce padom u nabujalu Pazincicu koja ce Sandorfa i Zathmara odvesti u istarsko podzemlje.


In Pazinska jama cave '80.

Podzemlje Pazinske jame kako je prikazano u TV-seriji "Mathias Sandorf" iz 1980. godine. Za razliku od romana, u kojem nabujala Pazincica nekoliko sati nosi Verneove junake kroz podzemlje i naposljetku ih "izbaci" na povrsinu u Limskom kanalu, autori serije odlucili su se za "suhu" spilju iz koje junaci nalaze izlaz slijedeci trag svjetlosti.


Antekirtt's base

Mathias Sandorf odnosno dr. Antekirtt u svojoj "bazi" na otoku Antekirtta uz sjevernoafricku obalu, uz neku vrstu kompjutora (kojeg inace nema u Jules Verneovom romanu). Ovo je scena u kojoj Sandorf/Antekirtt pripovijeda mladom Petru Bathoryju sto se zbivalo s njim nakon bijega iz pazinskog Kastela.


Electric and Savarena

"Electric", cudesno brzi elektricni brod Dr. Antekirtta, u luci na otoku Antekirtti.


Najnovije prikazivanje ove TV-serije, snimljene 1980. godine (dijelom i u Dubrovniku, za one dijelove radnje koji se i u romanu dogadjaju u Dubrovniku), zapocelo je 21. studenog 1997. (petak, 15,30) na programu njemacke satelitske postaje ZDF. Bit ce prikazane cetiri devedesetminutne epizode, nadam se po ovom rasporedu: prva epizoda - vec prikazana u petak, 21.11.; druga epizoda - 28.11.; treca epizoda - 05.12.; cetvrta epizoda - 12.12. Preporucujem!


next back home title

Last Updated: 1997. November, 26
sponsored by ICE Inzenjering d.o.o. Pazin