BILTEN “JULES VERNE KLUBA” - BROJ 6 - PAZIN, STUDENI 2000. - STRANICA 15


!!!!! NOVE KNJIGE, NOVE KNJIGE !!!!!


Jules Verne:
Gospodin Dis i gospođica Es
Nakladnik: Lifestyle Umag i Jules Verne Klub Pazin

„Gospodin Dis i gospođica Es“ romantično-fantastična je priča o djeci, orguljama i ljubavi, izvornog naslova MONSIEUR RE-DIEZE ET MADEMOISELLE MI-BEMOL. Priča je prvi  put objavljena u pariškom časopisu Le Figaro Illustre 1893. godine, uz ilustracije u boji Feliciena de Myrbacha, a u knjizi je prvi put tiskana tek 1910. godine, u posthumno izdanoj zbirci «Hier et Demain» («Jučer i sutra»), s crno-bijelim ilustracijama Georgesa Rouxa. Njeno prvo hrvatsko izdanje, u izvrsnom prijevodu Milene Benini Getz, nakladnička je zanimljivost jer donosi obje serije ilustracija zajedno.
Priča „Gospodin Dis i gospođica Es“ je dopunjena pogovorima „Orguljska pripovijetka Julesa Vernea“ (Andrea Macinanti), „Švicarska u djelu Julesa Vernea“ (Jean-Michel Margot), „Jules Verne i Hrvatska“ (Davor Šišović), te „Petar Nakić, znameniti hrvatski graditelj orgulja“ (Emin Armano).

Cijena: 80 kuna
SAMO ZA ČLANOVE «JULES VERNE KLUBA»: 40 kuna


Jules Verne:
Mathias Sandorf
Nakladnik: Spot Zagreb i Jules Verne Klub Pazin

Dugo očekivano novo i dopunjeno hrvatsko izdanje romana «Mathias Sandorf» napokon je dostupno! Na tragu prvog i dosad jedinog hrvatskog izdanja Grafičkog zavoda Hrvatske iz 1988. godine, ovo izdanje donosi već poznati nam prijevod Morane Čale, a opremljeno je sa svih 111 originalnih ilustracija Leona Benetta (u prvom izdanju nedostajalo ih je devet).
Ovaj uzbudljivi roman Julesa Vernea, 27. po redu u seriji «Čudesna putovanja», vodi nas od Trsta u Pazin, kroz Pazinsku jamu i istarsko podzemlje do Limskog kanala i Rovinja, pa zatim u Dubrovnik i dalje diljem Mediterana.
Morana Čale napisala je i pogovor «Izvanredni izgovor za Odiseju Matijaša Sandorfa», a Davor Šišović u pogovoru «Istarski puti Julesa Vernea» otkriva Verneove izvore za opise naših krajeva, nepoznate u vrijeme objavljivanja prvog izdanja.

Cijena: 198 kuna (za škole i ustanove popust na naručen veći broj primjeraka)
SAMO ZA ČLANOVE «JULES VERNE KLUBA»: 99 kuna


SADRŽAJ BILTENA BROJ 6