Elly Down:

Harry Potter, neslužbeni vodič

 Naklada "Zoro", Zagreb-Sarajevo 2005. Prevela: Iva Grdinić, urednik: Davor Šišović, 
meki uvez, 100x140 mm, 124 stranice, cijena 22 kune

Ovaj mali vodič upoznat će vas sa svim činjenicama i zanimljivostima koje bi svaki pravi obožavatelj Harryja Pottera trebao znati. Vodič sadrži sažetke svih dosad objavljenih romana o Harryju Potteru, uključujući i šesti nastavak, Harry Potter i Princ miješane krvi, zatim sažetke prva tri filma, osnovne podatke o svim važnijim likovima, predmetima, životinjama, magičnim bićima i drugim pojmovima iz serijala, u sveukupno čak šezdesetak natuknica. U njemu ćete također naći zanimljive teorije o ljubavnim vezama u Hogwartsu, priču o tome kako je Rupert Grint dobio ulogu Rona Weasleya u filmu, koje su sličnosti između Harryja, Rona i Hermione s glumcima koji ih glume, kao i nekoliko provokativnih ideja o tome kako bi cijeli serijal o Harryju Potteru mogao završiti.
Dopunjen detaljima iz posljednjeg romana, ova je knjižica dragocjeni vodič kroz sve romane i filmove o Harryju Potteru. Za one koji su čitali romane i gledali filmove, Vodič može biti zanimljiv podsjetnik, a za one koji dosad nisu čitali ni gledali Harryja Pottera, možda će se nakon ovakvog upoznavanja na to ipak odlučiti. Ugodnu zabavu!

Kako naručiti knjigu?

Telefonskim pozivom u "Nakladu Zoro" na brojeve (01) 46-15-655 ili (01) 46-15-071 radnim danom od 7-14 sati, ili na e-mail: zoro@zg.t-com.hr ili poštom na adresu "Naklada Zoro", Iblerov trg 9, 10000 Zagreb.